איך מכינים קפה גרניטה?

משקה גרניטה – מספיק לשמוע את צירוף המילים הזה וכבר אפשר לחוש את הקרירות המרעננת הנחוצה כל כך בחודשים החמים הללו.

משקאות אלו, שמקורם באיטליה, כוללים בדרך כלל שני מרכיבים עיקריים –

גרגרי קרח דקים ותמציות של פירות טריים, אך לעיתים ניתן להוסיף להם טעמים אחרים כגון וניל ולעיתים אפילו יין.

אך כדי להשיג אפקט ממריץ במיוחד, אפשר לצרף לגרגרי הקרח תמצית קפה עשירה שתעניק למשקה תוספת אנרגיה.

אז איך בדיוק מכינים משקה גרניטה מושלם? כל הפרטים כאן.

כמה מילים על קפה גרניטה

בתי קפה רבים מציעים סוגים שונים של משקאות קפה קרים, אך אם תרצו ליהנות ממשקה גרניטה אמיתי,

כדאי שתדעו להבחין בינו לבין סוגי הקפה האחרים.

למעשה, הגרניטה אינה משקה, אלא היא קינוח שנולד בסיציליה שבאיטליה.

המטרה היא ליצור מרקם קרנצ'י ומתקתק שנמס בפה ויוצר תחושה מרעננת.

ייתכן כי כבר נתקלתם במשקה גרניטה שאותו מגישים בכוס ושותים באמצעות קש,

אך גרסה זו דומה יותר לקפה ברד או לקפה קר רגיל.

את קפה הגרניטה האמיתי מגישים בקערית קינוח קרה, ונהנים מכל כפית של המעדן הזה.

איך מכינים קפה גרניטה?

אם תבקשו לקנות קפה גרניטה בבית קפה, סביר להניח שתקבלו משקה שהוכן באמצעות מכונה מקצועית.

אך אל דאגה, גם במשרד אפשר להכין קפה גרניטה בעזרת מכונת קפה לעסק, וגם בבית תוכלו להכין קפה גרניטה טעים ומרענן.

קפה גרניטה

החומרים הדרושים:

  • מנת אספרסו איכותית
  • סוכר לפי הטעם
  • קמצוץ מיץ לימון טרי
  • קצפת

אופן ההכנה:

  • ערבבו את הסוכר עם הקפה שחלטתם.
  • הוסיפו את הלימון וטעמו את התערובת שנוצרה. שימו לב – רמת המתיקות של המשקה יורדת לאחר תהליך ההקפאה, ולכן מומלץ לשמור על מתיקות גבוהה יחסית.
  • שפכו את התערובת לצלחת שטוחה, כסו אותה והכניסו אותה למקפיא למשך כ-45 דקות.
  • הוציאו את התערובת מהמקפיא, בדקו אם הקרח החל להיווצר, וערבבו את התערובת באמצעות מזלג, כך שהנוזלים יתמזגו היטב עם הקרח.
  • חזרו על התהליך הזה בכל חצי שעה עד להשגת המרקם המבוקש.
  • אחרי שהשגתם את המרקם המועדף עליכם, העבירו את התערובת לקערית הגשה, הוסיפו את הקצפת מעל והגישו עם כפית.

טיפים לסיום

המתכון להכנת קפה גרניטה שתואר כאן הוא כמובן המתכון הבסיסי ביותר.

תוכלו לשנות את הרכב המתכון על פי טעמכם האישי ולהוסיף לו רכיבים מיוחדים כגון וניל, סירופ מייפל ואפילו דבש.

רק שימו לב, כל שינוי ברכיבים משפיע על טעמו של הקפה ועל מידת המתיקות שלו,

ולכן כדאי לטעום את התערובת שנוצרה לפני הכנסתה למקפיא.

המלצה נוספת היא לשים לב לאיכות הקפה שבו אתם משתמשים.

הטמפרטורה הקרה של הקפה מעמעמת את הטעמים,

ולכן מומלץ להתנסות כל פעם בפולי קפה מסוגים שונים, עד שתגלו את הטעם המועדף עליכם.

מלבד טעמים חדשים, ככל שתתנסו יותר תגלו גם איזה מרקם אתם אוהבים יותר וכך תיצרו לעצמכם את קפה הגרניטה המושלם.

מחפשים מכונת קפה לעסק? צרו קשר עם יזמקו משקאות עוד היום. 

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *