הלהיט החדש במדינה - קפה קוריאני!

אין ספק שאנחנו חיים בתקופה מאתגרת.

בתי הקפה סגורים, מקומות עבודה רבים מושבתים, ועל ארוחה טובה במסעדה אפשר כרגע רק לחלום.

אך לשמחתנו, תקופות קשות כאלה הן קרקע פורייה ליצירתיות קולינרית מענגת שיכולה להפוך את היום שלנו למהנה הרבה יותר.

אחת ההמצאות החדשות הללו היא הקפה הקוריאני.

הוא גם טעים וגם יפה וכן – אפשר להכין אותו בבית!

במאמר הבא תמצאו את המתכון המלא וכמובן – טיפים מועילים לכוס הקפה המושלמת.

אז איך מכינים קפה קוריאני?

השהות הממושכת בבית הובילה להתפתחותו של טרנד חדש בתחום האוכל – עשה זאת בעצמך.

הרשתות החברתיות כדוגמת האינסטגרם והטיק-טוק אתגרו אנשים רבים להרכיב מתכונים קלים יחסית ולשתף את התוצאות עם כל מי שעוקב אחריהם.

הקפה הקוראני, או בשמו השני – דלגונה (Dalgona), הפך די מהר לוויראלי,

אולי בזכות המרקם העשיר שלו והמראה האסתטי שלו.

אז לפני שאתם ניגשים להכנה, ודאו שיש לכם את המרכיבים הבאים:

  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות של מים חמים
  • 2 כפות של קפה נמס
  • חלב
  • קרח
  • כוס או ספל

לא חסר כלום? מצוין! ועכשיו להכנה:

שופכים את הסוכר, את המים החמים ואת הקפה לקערה עמוקה ומקציפים.

תוכלו להשתמש במטרף ידני, במעבד מזון או במוט לעיבוד מזון.

המטרה היא להגיע למרקם אחיד וקטיפתי.

אחרי שהשגתם את המרקם הרצוי מזגו את החלב לכוס עם קרח והשאירו מקום לקפה.

מעל החלב מניחים בעדינות את הקפה ונהנים!

קפה דלגונה (Dalgona)

כמה טיפים להכנת קפה קוריאני מושלם

המתכון להכנת קפה קוריאני נראה פשוט למדי,

גם למי שרגיל להכין את הקפה שלו באמצעות מכונות קפה, בלחיצת כפתור.

עם זאת, כמו בכל מתכון, יש הרבה דברים שעלולים להשתבש בדרך,

דווקא מכיוון שהוא פשוט.

לכן, כדי לסייע לכם להכין את כוס הקפה המושלמת, הרכבנו רשימה קצרה של כמה טיפים:

  • לא חייבים קפה נמס!
    אם יש לכם בבית מכונת קפה איכותית, תוכלו להשתמש בה כדי לחלוט מנת קפה למתכון.
  • כדי להקציף את תערובת הקפה השתמשו במכונת הקצפה.
    אל תנסו לטרוף את התערובת באופן ידני – זה פשוט לא יוצא אותו הדבר!
  • אפשר גם חם!
    אומנם הקפה הקוריאני הוא משקה מרענן ומושלם למזג אוויר חמים,
    אך ניתן בהחלט להכין אותו בגרסה החמה שלו.
    לשם כך עליכם רק לחמם את החלב לפני המזיגה שלו לכוס, ואז כמובן שגם אין צורך בקרח.
  • אפשר לשמור במקרר!
    תהליך ההכנה עלול להיות מעט מייגע עבור מי שמעוניין בכוס קפה אחת.
    לכן, ההמלצה היא להכין את הקפה בכמות גדולה יחסית, ולשמור את היתר במקרר לשימוש חוזר.
  • אחרי שכבר השגתם שליטה בטכניקה ולמדתם להכין את המתכון הבסיסי,
    אל תתביישו להשתמש בתוספות קטנות על פי הטעם.
    אפשר למשל לגרד קצת שוקולד מעל, להוסיף פירורי עוגיות או קצפת ואפשר גם "לחזק" את המשקה עם קצת אלכוהול.
    תהנו מהקפה אני לא מאמינה שקראתם עד לכאן!

מחפשים מכונת קפה לעסק? יזמקו קפה ומשקאות כאן בשבילכם!

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *