איך מכינים מקיאטו?

בדומה למשקאות קפה אחרים, גם המקיאטו קיבל את ההשראה שלו מהשפה האיטלקית.

משמעות השם היא "כתם", כאשר הכוונה היא לצבעו הלבן של החלב, הבולט מול הצבע העמוק של הקפה.

בקפה מסוג זה החלב משמש כמעט מעין קישוט – הוספה עדינה של טעם וגוון לקפה העשיר.

אז איך להכין קפה מקיאטו אמיתי, והאם ניתן ליהנות ממנו גם בימים החמים? כל הפרטים מייד.

המקיאטו הקלאסי

בהכנת מקיאטו קלאסי יש להקפיד על שני דברים מרכזיים – הכנת מנת קפה איכותית בחוזק המבוקש וחימום החלב לטמפרטורה הרצויה.

אם יש ברשותכם מכונת קפה מקצועית, הרי החלק הראשון בתהליך יהיה פשוט יחסית; עליכם רק לחלוט מנת קפה מהסוג האהוב עליכם.

החלק השני לעומת זאת, קצת מורכב יותר. את החלב יש לחמם ל-60 מעלות צלזיוס, כאשר בסופו של התהליך עליכם לקבל מרקם אחיד של חלב מוקצף.

לשם ההכנה תוכלו להיעזר במד חום המיועד לבדיקת טמפרטורת החלב, אם כי במשך הזמן תפתחו בוודאי מומחיות בתחום ולא תזדקקו לו עוד.

לסיום, מזגו מעט מן החלב המוקצף על הקפה, ואם תרצו תוכלו להוסיף מעל מעט קינמון.

מקיאטו לימים החמים

המקיאטו הקלאסי נועד להיות משקה חם, אך בקיץ הישראלי ייתכן כי תעדיפו את הגרסה הקרירה שלו.

גם כאן ההכנה קלה למדי: חלטו מנת אספרסו, שפכו אותה לבלנדר והוסיפו מעט חלב וקרח.

אם אתם רוצים, ניתן גם להוסיף ממתיקים כגון סוכר נוזלי או סירופ בטעמי וניל או כרמל. בשלב הבא הפעילו את הבלנדר עד שתקבלו משקה אחיד, קר ומרענן.

טיפים להכנת משקה מקיאטו איכותי

הכנת משקה מקיאטו היא פשוטה למדי, אך לפעמים אנחנו עלולים להרגיש ש"זה לא זה".

לכן, כדי להשביח את טעמו של המקיאטו חשוב מאוד לשים לב לכל הפרטים הקטנים, ובעיקר לנקודות הבאות:

  • ניקוי סדיר של מכונת הקפה: טעמו של הקפה מושפע בין השאר מרמת הניקיון של המכונה. אם יש לכם במשרד מכונת קפה לעסק ואין גורם אחראי הדואג לנקות ולתחזק אותה, הביצועים שלה עלולים להיפגע במשך הזמן. צינורות המכונה עלולים להתמלא לדוגמה באבנית, וכך ייפגע גם טעמו של הקפה. לכן, הקפידו לנקות את המכונה היטב על פי הוראות היצרן וקראו את הוראות השימוש היטב.
  • שימו לב לאופן חימום החלב: את המקיאטו אפשר להגיש רק עם חלב, אך עדיף בהחלט לבחור בחלב מוקצף במקום זאת, רק שימו לב לתהליך ההקצפה. ראשית, מומלץ מאוד להשתמש בחלב טרי וקר, ולא לשכוח לנקות את פיית המקציף היטב לפני השימוש ובסופו. בתחילה הכניסו רק את קצה הפייה לתוך מכל החלב, ובהמשך, כשתשמעו כי צליל ההקצפה נהיה גבוה יותר, הכניסו את המקציף פנימה יותר, עד לחימום החלב. כאשר סיימתם להקציף את החלב, טפחו קלות בתחתית מכל ההקצפה וסובבו את המכל בעדינות כדי ליצור חלב מוקצף מרקם אחיד ועשיר.
  • בחרו פולי קפה איכותיים: כדי להכין מקיאטו משובח באמת, כדי לבחור בקפידה את פולי הקפה שלכם. תוכלו לנסות כמה סוגים שונים עד שתמצאו את פולי הקפה האהובים עליכם.
תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *