מכונות קפה מאז ועד היום - מאמר סקירה היסטורית

האבולוציה שעברה מכונת הקפה היא מעין מסע מרתק בזמן לצד ההמחשה וההמצאה האנושית ואת המרדף אחרי כוס הקפה המושלמת.

החל מהימים הראשונים של שיטות חליטה ראשוניות ועד למכונות המתוחכמות והחדשניות של היום, פיתוח של מכונות קפה משקף בצורה בולטת את השינויים שהיו לאורך השנים בטכנולוגיה, בתרבות ואף בהעדפות הצרכנים.

מכונות קפה מאז ועד היום – מה אומרת ההיסטוריה? כיצד הן שינו את הדרך בה אנחנו נהנים מקפה?

מי המציא את מכונת הקפה הראשונה בעולם?

אם לתת מענה בפשטות על השאלה, המצאת מכונת הקפה הראשונה בעולם הייתה של לואיג’י באזרה המהנדס.

אמנם, מדובר באבטיפוס שהומצא כאשר המכונה הייתה עשויה נחושת וצורתה הייתה גליל.

המכונה הראשונה בעולם הומצאה בשנת 1901.

קפה טורקי אמיתי

אם נסתכל על ציר הזמן, במאה ה-16 הומצא קנקן הקפה הטורקי, קצת שונה מהפרסומות שרואים בטלוויזיה (בשל השתכללות הסירים שפותחו מאז, אבל בינינו, מי משווה..).

קנקן זה מכונה כם סזבה או איבריק.

מדובר בסיר קטן עם ידית ארוכה בה השתמשו להרתחת קפה טחון דק עם מים (אפשר גם סוכר) על להבה פתוחה.

התוצאה שהתקבלה הייתה קפה חזק וסמיך, לא מסונן אשר שיקף את תרבות הקפה של האימפריה העות'מאנית.

מכונות קפה פרקולטור

זזים קדימה בציר למאה ה-19, שם פרקולטור הגיח כשיטה פופולרית עבור חליטה, אשר הומצא על ידי סר בנג'מין תומפסון.

בשיטה זו הועברו ברציפות מים רותחים דרך קפה טחון עד להשגת רמת החוזק הרצויה.

פעמים רבות התקבל בקפה טעם מריר שחולץ יתר על המידה בשל תהליך הבישול הממושך.

האספרסו

ממשיכים להתקדם למאה ה-20 בה חלה פריצת דרך כבירה בבישול הקפה עם המצאת מכונת האספרסו.

לואיג'י בזרה המציא בשנת 1901 את מכונת האספרסו הראשונה בעולם, אשר השתמשה בלחץ קיטור חזק במיוחד על מנת לדחוף מים דרך קפה טחון.

זוהי שיטה אשר הפיקה קפה ארומטי ומיוחד שכולנו מכירים כיום כ-אספרסו.

זוהי המכונה שהניחה את היסודות לתרבות האספרסו המודרנית שכולנו מכירים.

מכונת הגאגיה (Gaggia)

עוד קצת קדימה בציר הזמן שלנו – 1938 – מהפכה בייצור האספרסו התחוללה עם כניסת מכונת הגאגיה אשר מונעת על ידי בוכנה.

מכונה זו השתמשה בייצור של לחץ גבוה מאוד, מה שבעצם גרם לקרמה יותר עבה ואספרסו יותר טעים.

החידוש הזה הניף דגל וטמן אותו באדמה, סימן את תחילת עידן מכונות האספרסו המסחריות, מה שאיפשר לבתי קפה להגיש אספרסו עשיר ואיכותי.

איך בוחרים מכונת קפה בשנת 2024?

הזמן טס, גם התפתחות הטכנולוגיה והחדשנות, בכל תחום ותחום, בכל משרד ובכל תעשיה.

בכל יום ממציאים איזה רכיב חדש שיכול לשנות לכולנו את החיים.

ובכל זאת, אחרי כל כך הרבה שנים מאז שנת 1901, איך בוחרים מכונת קפה בשנת 2024? הנה כמה טיפים שיתנו פתרונות קפה לעסקים –

  • הגדרת הצרכים של העסק – כמה עובדים ולקוחות יש לכם מדי יום שצורכים קפה? האם יש סוגי קפה ספציפיים שהייתם רוצים להציע? כמו למשל לאטה, קפוצ'ינו, אפסרסו, אמריקנו, מקיאטו? אם מדובר בכמות קטנה של עובדים כאשר אין לקוחות מבקרים בבית העסק למשל, הרי שכמות הקפה שתצטרכו תהיה קטנה יותר מאשר עם לקוחות מבקרים או עם כמות עובדים גדולה יותר.
  • הגדרת סוג מכונת הקפה – יש סוגים רבים של מכונות קפה, חלקן מומלצות וחלקן פחות, כמובן בהתאם לדרישות, הצרכים והתקציב. למשל, מכונת קפה טוחנת מומלצת עבור חובבי קפה ואנשים שרוצים לחסוך עלויות לטווח הארוך, מכונות קפה של נספרסו, ידניות ועוד. האם אתם צריכים מכונות אוטומטיות? חצי אוטומטיות? קפסולות? טוחנות?
  • מהן התכונות הנדרשות? – האם טחינת פולי קפה טריים חשובה לכם? מה לגבי מקציף חלב מובנה? או לא מובנה? מיכל מים קטן או גדול? לחץ אדים למשל מאוד חשוב עבור הכנת אספרסו איכותי וטמפרטורת המים חשובה על מנת להכין קפה עשיר, האם תוכניות ניקוי אוטומטיות קריטית עבורכם? או שמא אין בעיה לנקות בצורה ידנית? מה לגבי עיצוב מכונת הקפה? האם אתם רוצים שהעיצוב יהיה אסתטי ויתאים לעיצוב הכללי של העסק?

מומלץ לנסות את המכונה עוד בטרם הקנייה שלה על מנת שתוכלו להבין אם היא קלה לשימוש או האם הקפה שלה איכותי לטעמכם.

כמו כן, אחריות לא פחות חשובה כאן, יש לוודא שתקבלו אחריות טובה לצד שירות לקוחות זמין במידת הצורך.

שימו לב, מומלץ לנקות את המכונה ולדאוג לתחזוקה שלה באופן תדיר על מנת שהיא תפעל כשורה ותלך איתכם לטווח הארוך – אלו הם דברים שחשוב לקחת לתשומת ליבכם בעת בחירת מכונת הקפה.

ומה קורה היום?

אנשים רבים מחפשים מכונות קפה מאז ועד היום, רוצים להשתכלל וליהנות מקפה לאורך כל שעות היום, בין אם מדובר במכונה עבור בית פרטי, מכונת קפה לעסקים, לתעשייה ומסחר, זה לא משנה – אנחנו כאן להציע לכם את ההנאות הקטנות בחיים עם קפה שישאיר לכם טעם של עוד.

רוצים לשמוע פרטים נוספים? יזמקו קפה – צרו איתנו קשר עוד היום ונשמח לעמוד לרשותכם.

תגובות
כתיבת תגובה