איך מכינים שוקולטה?
איך מכינים שוקולטה?
משקה השוקולטה לא תמיד זוכה להערכה הראויה לו,
ולעיתים קרובות מבלבלים אותו עם משקה השוקו הסטנדרטי המזוהה עם תקופת הילדות.
אך אם תתנו לו הזדמנות ותשקיעו בו קצת אולי תגלו כי ספל שוקולטה חם ומתוק הוא בדיוק מה שצריך כשקר בחוץ.
אז איך מכינים שוקולטה אמיתית שמתאימה גם לילדים שכבר גדלו?
כאן תמצאו את כל הפרטים.
המצרכים הדרושים
כשמכינים אוכל או משקה, חשוב לזכור כלל מרכזי אחד – אם אתם רוצים להכין משקה או מנה טעימים במיוחד,
בחרו חומרי גלם איכותיים וטריים. כלל זה נכון במיוחד כאשר בוחרים במצרכים להכנת השוקולטה.
אז לפני שמתחילים, בדקו שיש לכם את הדברים הבאים, וודאו שכל הרכיבים הם לפי טעמכם:
- חלב: תוכלו לבחור חלב מכל סוג שתרצו, רק שימו לב כי ישנם סוגי חלב מסוימים שכבר כוללים טעם או מתיקות.
- שוקולד: בדרך כלל מומלץ לבחור בשוקולד מריר באיכות מעולה, וכך ליצור משקה עשיר וסמיך.
עם זאת, תוכלו גם לבחור בסוגים רבים אחרים.
ניתן לדוגמה לבחור בשוקולד מקופלת או בשוקולד חלב אחר, ואפשר כמובן לערבב בין כמה סוגים שונים של שוקולד.
לאמיצים אפשר לבחור בשוקולד צ'ילי וכך להוסיף מנת חריפות קלה למשקה. - שמנת מתוקה: לא חובה, אך בהחלט מומלץ.
- סיר מתאים: שימו לב שאתם בוחרים בסיר בגודל המתאים,
וקחו בחשבון גם את עומק הסיר, שכן בעת הרתיחה, מפלס החלב עשוי לעלות.
אז איך מכינים שוקולטה
יש לכם את כל המרכיבים?
מצוין, עברתם את החלק הקשה ביותר.
כעת להכנה:
- מזגו את החלב לסיר.
- הוסיפו שמנת מתוקה לפי הטעם.
- הביאו את החלב לרתיחה ואז הנמיכו לאש קטנה.
- ערבבו את החלב עם השוקולד עד שהוא נמס במלואו.
שימו לב, תוכלו "לשחק" עם הכמויות" בהתאם לטעם ולמרקם שאתם מעוניינים ליצור.
חלב ושמנת יסייעו לדלדל מעט את השוקולד,
אז אם תרצו משקה "שוקולדי" יותר, אפשר להפחית מכמות החלב והשמנת.
גרסאות למתקדמים
עכשיו, אחרי שאתם כבר שולטים בגרסה הבסיסית של הכנת השוקולטה,
תוכלו לשנות ולשפר אותה בהתאם לטעם שלכם.
האפשרויות הן בלתי מוגבלות, ורק לשם הדוגמה, היא כמה רעיונות:
- שוקולטה עם קפה: קפה ושוקולד הם כמובן השילוב המושלם.
אז אם יש לכם במשרד מכונת קפה לעסק, תוכלו לחלוט בעזרתה מנת קפה איכותית ולצרף אותה לשוקולד ליצירת משקה מעורר יותר. - תבלינים: תבלינים כגון וניל, הל, ציפורן או קינמון יכולים להוסיף ניחוח מיוחד למשקה.
רק שימו לב שאתם מוסיפים אותם בעדינות. - אלכוהול: אפשרות אחרת לתבל את השוקולטה היא באמצעות אלכוהול כגון רום או ליקר אחרת שאתם אוהבים.
גם במקרה זה חשוב שלא להגזים, ומומלץ להוסיף את מנת האלכוהול בהדרגה כדי שתוכלו להתרשם מהשפעתה על הטעם. - קצפת: כדי להכין שוקולטה בגרסה מושחתת במיוחד תוכלו להוסיף למשקה מנת קצפת ולגרד מעל שבבי שוקולד מתקתקים.
מחפשים מכונת קפה מקצועית לעסק? יזמקו קפה ומשקאות זה הכתובת.