קפה או אספרסו – ההבדלים

מאז כניסתו של האספרסו לחיינו, הקפה של הבוקר השתדרג באופן משמעותי.

עד לפני כמה שנים, עובדי משרד או מי שהיה שותה קפה בביתו, נאלץ להסתפק בכוס קפה נמס.

מי שהיה מעוניין בקפה איכותי, היה עליו לרכוש אותו בבית הקפה הסמוך.

אלא שכיום יש פתרונות חדשים ומקצועיים.

אז מה עדיף, קפה או אספרסו?

קפה או אספרסו – מה ההבדל?

בשוק קיימים סוגים רבים של קפה, ולצד סוגים שונים של קפה נמס קיימת גם אפשרות לבחור בקפה פילטר הנחשב איכותי יותר.

קפה פילטר פועל למעשה על פי שיטת החליטה הישנה שהייתה נהוגה גם בשנים עברו,

ובניגוד לקפה הנמס, היא כוללת עזרים שונים כגון מכשיר פלנג'ר, מקינטה וכיוצא בזה.

אז מה למעשה ההבדל בין שיטות אלו לבין האספרסו?

הבדל עצום.

קפה פילטר יכול להיות איכותי מאוד, אך הוא מחייב סוג מסוים של טחינת גרגרים המשפיעה על טעם הקפה.

בדרך כלל כאשר מכינים קפה פילטר עושים שימוש בקפה שנטחן מראש ונארז בשקית אחת.

במכונת האספרסו לעומת זאת, נעשה שימוש או בפולים הנטחנים באותו הרגע,

או בקפסולות הנארזות אחת-אחת כך שאיכות הקפה נשמרת לאורך זמן.

גם הפולים עצמם נטחנים לרמה מדויקת הרבה יותר, מה שמשביח משמעותית את טעם הקפה.

שיטת ההכנה במכונת אספרסו מתבססת על שימוש במים חמים בלחץ גבוה, והתוצאה היא משקה עוצמתי שניתן להכין במהירות.

תורת ההקצפה

מלבד איכותו של הקפה ואופן ההכנה שלו, יש יתרונות רבים למכונת קפה מקצועית.

במשרדים רבים שבהם מוצבות עמדות קפה,

עובדים רבים עדיין מעדיפים לרכוש את כוס הקפה שלהם בבית הקפה הסמוך.

הסיבה לכך פשוטה – רבים אוהבים את מנת האספרסו שלהם כשמעליה שכבה של חלב מוקצף וקטיפתי שהופך את כוס הקפה הסטנדרטית לפינוק אמיתי.

פעמים רבות מכינים את השכבה המוקצפת באמצעות חלב ייחודי המיועד למטרה זו, וזה מה שעושה את כל ההבדל.

זה המקום לציין כי מראהו של הקפה המוקצף עשוי להעיד גם על איכותו של הקפה עצמו.

אם במקום כוס קפה הכוללת שכבה נאה של חלב מוקצף ועשיר,

קיבלתם כוס שבה מראה החלב המוקצף אינו מרשים כלל – ייתכן כי הקפה שבו נעשה שימוש הוא ישן יחסית.

גם צבעו של החלב המוקצף חשוב. כך או כך,

אין ספק כי האפשרות להקציף את החלב מושכת רבים לבית הקפה הסמוך,

ומנהלי עסק שרוצים למנוע את הנדידה של העובדים לשם,

יכולים לצייד את עמדת הקפה במכונת קפה למשרד.

כמות הקפאין

אחת השאלות המעסיקות שותי קפה רבים הוא כמות הקפאין בקפה.

אך האם אופן הכנת הקפה אכן משפיע על כמות הקפאין שבכוס הקפה שלכם?

באופן כללי ניתן לומר שבדרך כלל דווקא בקפה פילטר כמות הקפאין תהיה גדולה יותר מאשר במנת אספרסו,

אך כמובן שיש מי שמכין את הקפה שלו משתי מנות של אספרסו, ואז הרי התמונה משתנה.

מכונת משקאות למשרד כוללת בדרך כלל מגוון רחב של משקאות,

ומאפשרת לשלוט גם ברמת הסוכר והחלב, כך שכל אחד יוכל להכין מנה מעוררת של קפה לטעמו.

כך יוכלו העובדים לפתוח את הבוקר מבלי שיצטרכו לבזבז זמן מיותר בהמתנה בתור בבית הקפה הסמוך.

תגובות
כתיבת תגובה