שבעה דברים מפתיעים שאפשר להוסיף לקפה שלך
כל אחד אוהב את הקפה שלו קצת אחרת. יש מי שמעדיף קפה שחור סטנדרטי ויש מי שלא מוותר על תוספת סירופ בטעמים לקפוצ'ינו שלו.
אמנם תמיד נעים לשתות את הקפה בדרך המוכרת הידועה, אך מדי פעם ניתן גם להתנסות ולחדש.
מכונת קפה אוטומטית ומכונת אספרסו למשרד כוללות לעתים טעמים ייחודיים שעשויים לשדרג באופן משמעותי את חוויית הקפה.
אז איזה דברים טעימים אפשר להוסיף לקפה?
קינמון
אחת התוספות המוכרות ביותר והאהובות על אוהדי קפה רבים, היא הקינמון.
בתי קפה רבים מאפשרים ללקוחות שלהם להוסיף קינמון מתוך הבנה שזהו תבלין המשתלב היטב בטעם המריר מעט של הקפה.
הקינמון יכול להוות תחליף מצוין לסוכר, והוא מעניק לקפה טעם ייחודי.
לתבלין זה קיים גם ערך מוסף – הוא כולל חומרים נוגדי חמצון ויש בו רכיבים אנטי-דלקתיים המחזקים את המערכת החיסונית.
הקינמון גם תורם לתחושת השובע ומשפר את הזיכרון ואת התפקוד הקוגניטיבי.
וניל
מי לא אוהב וניל? טעם הווניל הוא אחד המבוקשים ביותר גם בעולם הקפה.
ניתן בהחלט להוסיף לכוס הקפה תמצית וניל איכותית וכך למנוע את הצורך בכפית סוכר נוספת.
מספר טיפות בודדות בלבד יסייעו להפוך את כוס הקפה ממשקה מעורר סטנדרטי לחוויה ייחודית.
הל
ההל הוא אחד התבלינים המשתלבים היטב בכוס הקפה, והוא מוסיף לה טעם ייחודי ואקזוטי.
מקורו של התבלין בצמח הקרדמון (Cardamom) שגדל בדרום הודו ובסרי-לנקה.
מלבד טעמו המיוחד יש לתבלין זה גם שימושים רפואיים.
הוא ידוע בעולם הרפואה העממית כחומר מחטא, המשפר את פעולתה של מערכת העיכול, והמחזק את פעולתה של המערכת החיסונית.
קפה "מחוזק"
קפה ואלכוהול הלכו מאז ומתמיד יד ביד, אך ייתכן כי במקרה זה עדיף לשמור את הצירוף לקפה של הערב ולא לקפה של הבוקר.
כמעט כל בר שמכבד את עצמו מגיש קוקטייל של אייריש-קופי שמלבד קפה כולל ויסקי אירי, שמנת וסוכר חום.
גם לשוודים יש את הגרסה שלהם לקפה זה המכונה בשם kaffekask.
אם לקפה האירי מוסיפים ויסקי, הרי שהשבדים מעדיפים וודקה, וגם משקה זה כדאי אולי לשמור ל-Happy hour.
מלח
יש מי שירים גבה כשישמע את ההצעה להוסיף מלח לקפה – בדרך כלל נהוג להוסיף דווקא סוכר על מנת להמתיק את המשקה.
אך דווקא מלח עשוי למתן את הטעם המריר של הקפה, ויש מי שבעת טחינת פולי הקפה מוסיף מלח.
יחד עם זאת, חשוב כמובן שלא להגזים, ואם דואגים להשתמש בפולים איכותיים במיוחד ניתן להשתמש בכמות מועטה בלבד.
חמאה
הוספת חמאה לקפה אולי אינה נפוצה במחוזותינו, אך המסת חמאה בקפה הפכה לטרנד לוהט שמבטיח לשמור על רמת אנרגיה גבוהה במשך שעות ארוכות.
חובבי דיאטת הפליאו – גישת תזונה המתבססת כביכול על התפריט היומי של האדם הקדמון, יאמצו בשמחה המלצה זו, אך לא בטוח שהיא תתאים לכולם.
דיאטת הפליאו מתבססת בחלקה הגדול על חלבון מן החי, וככזו היא כוללת שימוש רב בשומן רווי. מי שמתכנן לרדת במשקל – לא בטוח שזאת כוס הקפה שלו.
תרצה ביצה בקפה שלך?
כן, יש אנשים, בעיקר נורבגים, המעדיפים לצרוך את ארוחת הבוקר שלהם בספל אחד.
על פי המסורת הנורבגית כאשר "מעמידים" סיר להרתחת קפה, המרכיב הסודי הוא לא אחר מאשר ביצה.
יש מי שאף אינו טורח לזרוק את הקליפות לפח, והן הופכות להיות חלק מהתערובת. לבריאות!