סוגי קפה פופולאריים

המעורר הרשמי

הקפה, במיוחד הקפה של הבוקר, הוא עבור רבים מצרך בסיסי שקשה לדמיין את החיים בלעדיו.

על מקורו של המשקה הזה ניתן למצוא גרסאות רבות,

אך ברובן מככבות עזים קופצניות ורועה צאן עירני לא פחות.

על פי האגדה הרועה שהבחין בעזים המקפצות מיהר לחקור את הנושא וגילה כי פולי הקפה הם הסיבה לשמחתן.

מעשיות אחרות גורסות כי את עץ הקפה מצא נידון למוות שהעץ התגלה לו בחלום.

מאז צבר הקפה מעריצים רבים, שחלקם מוכן לשלם כסף רב עבור כוס קפה טובה.

האמיצים במיוחד מוכנים לנסות גם את הקפה הידוע בשם קופי לואק (Kopi Luwak).

פולי הקפה של סוג זה עברו תהליך ייחודי –

הם התחילו את דרכם כארוחתו של מכרסם קטן בשם גחן,

שניזון מפרי עץ הקפה ופלט את פולי הקפה בדרך הטבע.

הגחן אינה החיה היחידה הלוקחת חלק בתעשיית הקפה – גם פילים מסייעים בכך באופן דומה.

מי ששתה כוס קפה מפולים אלו נשבע כי מדובר בכוס הקפה הטובה ביותר שלו.

סוגי קפה המוכרים ואלה שפחות

הזנים השונים של הקפה נבדלים בטעם ובארומה, ומקורם בארבע אזורים שונים בעולם.

אפריקה היא אחד המקורות העיקריים לפולי קפה ושרבים מעדיפים את הטעם שלהם,

אך לצידם ניתן גם למצוא קפה שמקורו בדרום אמריקה ובמרכזה, קפה מפולים הגדלים בהוואי וקפה שמקורה באיי האוקיינוס השקט.

כאשר הפולים מגיעים לבתי הקפה או למכונת קפה ביתית,

ניתן לבחור בדרך כלל במספר סוגי הכנה.

הבסיסי ביותר הוא האספרסו שיש המעדיפים מנה מרוכזת שלו,

ויש הבוחרים לדלל אותו במעט מים (אספרסו ארוך).

בימים (או בלילות) קשים במיוחד ניתן כמובן לבקש אספרסו כפול ולקבל מנה כפולה של קפה.

מנת אספרסו אחת היא הבסיס לשלל משקאות קפה שהנפוץ שבהם הוא הקפוצי'נו הידוע גם בשמו הנוסף –

"הפוך", והוא כולל מנת אספרסו שמעליה שכבה של חלב מוקצף.

מלבד הקפוצ'ינו ניתן גם לשתות אמריקנו,

שהיא למעשה אספרסו ארוך שמוסיפים לו מים רותחים, ומקיאטו –

אספרסו המוסיפים כמות סמלית של שמנת או חלב.

משקאות אחרים כוללים שילוב של קפה וחומרים אחרים כגון שוקולד,

וכך ניתן ליצור משקאות משודרגים כגון מוקצ'ינו.

קיימים גם משקאות נדירים יחסית שאת חלקם נהוג לשתות רק בחוץ לארץ.

אחד מהם הוא למשל ה-Café Medici המורכב מקפה, סירופ שוקולד ותמצית של פרי הדר.  

אלגנטית, עוצמתית או קומפקטית?

קפה טוב, כזה המאפשר לשמור על עירנות, הוא דבר נחוץ בכל משרד.

במקום שהעובדים ייצטרכו לצאת מהמשרד כדי לקנות כוס קפה איכותית, אפשר לצייד את המטבחון במכונת אספרסו למשרד.

לשם כך ניתן לבחור מבין מגוון מכונות הקפה קיימות.

אפשר למשל לבחור במכונת קפה אלגנטית בעלת מראה יוקרתי,

שאותה ניתן למקם במיקום מרכזי לשימושם של לקוחות ושל אורחים נוספים.

המכונה כזאת ניתן להכין כשלושים כוסות ביום, כשאת מנות הקפה ניתן לתכנת בהתאם לדרגת החוזק המבוקשת.

במקרים שבהם יש צורך במכונה המסוגלת להכין כמות גדולה יותר של כוסות קפה,

יש להעדיף מכונה עוצמתית המתאימה לכמות של שמונים כוסות ביום.

במשרדים שבהם המקום המוקצב למכונת הקפה הוא קטן יחסית אפשר לבחור במכונה קומפקטית שבה יש אפשרות להכין עד שלושים כוסות ביום.

מלבד מכונות אלו, כיום קיימת גם אפשרות למכונה משולבת,

שמלבד קפה ניתן להכין בה גם משקאות דיאטטיים וכמובן למזוג כוס מים קרים. לרוויה.

צריכים מכונת קפה מקצועית? יזמקו קפה זה הכתובת!

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *