איך מכינים קפה אמריקנו?
מאז ומתמיד אפפו את עולם הקפה אגדות רבות. את גילוי פולי הקפה מייחסים לעזים מקפצות שאכלו מהפרי המעורר אי שם ביבשת אפריקה, וצבעם האדום של הפולים הטריים אף זיכה אותם בכינוי "משקה השטן".
אך למרות שורשיו האקזוטיים, הקפה כבר מזמן הפך לאחד המשקאות הנפוצים ביותר, ומכונות הקפה המודרניות מאפשרות לנו לחלוט סוגים מגוונים של המשקה האהוב. אחד ממשקאות הקפה הפופולריים ביותר הוא האמריקנו, ומייד תדעו את כל הפרטים שהכי חשוב לדעת עליו.
מה זה בעצם אמריקנו?
בדומה למשקאות קפה אחרים, גם סביב האמריקנו כבר נוצרה הילה מיתית. על פי האמונה הרווחת ביותר, ממציאיו של קפה האמריקנו הם חיילי צבא ארצות הברית שהוצבו באיטליה בזמן מלחמת העולם השנייה.
על פי הסיפור הידוע, החיילים התגעגעו מאוד לקפה שאותו היו רגילים לשתות בבית, ולכן החליטו להתאים את האספרסו המקומי לחך שלהם.
הם דיללו את מנת האספרסו במים חמים, מבלי לוותר על חוזק הקפה ועל הטעמים העשירים שלו.
כיום, אם תנסו להזמין משקה כזה באיטליה, סביר להניח שתקבלו קפה שהוכן באותה הדרך.
איך מכינים?
אז אומנם קוראים לו "אמריקנו", אך כדי להכין את המשקה הזה נדרשת קודם כל מנה של אספרסו איכותי.
את האספרסו ניתן להכין באמצעות מכשיר פילטר או בעזרת מכונת אספרסו למשרד, והמהדרין יקפידו שלא לבלבל את האמריקנו עם ה-Long Black האוסטרלי.
שימו לב! בעת הכנת המשקה האוסטרלי מוזגים קודם כל מים חמים לכוס ואליהם מוסיפים מנה כפולה של אספרסו.
את האמריקנו לעומת זאת, מכינים קצת אחרת; קודם עליכם לחלוט מנת אספרסו (או שתיים), ורק לאחר מכן יש להוסיף את המים החמים.
אם אתם חולטים את הקפה באמצעות מכונת אספרסו, תוכלו להוסיף מים חמים הישר מן המכונה.
אפשרות הכנה אחרת, שיכולה להתאים לימי הקיץ החמים, היא הוספה של מים קרים למנת האספרסו – כך תקבלו משקה מרענן וממריץ.
טיפים להכנת משקה אמריקנו איכותי
שיטת ההכנה של האמריקנו היא קלה מאוד, אך איכותו של המשקה נמדדת בפרטים הקטנים שכדאי לשים לב אליהם:
- השתמשו במכונת קפה מקצועית: קפה שחור רגיל כבודו במקומו מונח, אך על מנת להכין קפה אמריקנו אמיתי, כדאי לחלוט את מנת הקפה באמצעות מכונת אספרסו למשרד.
מכונת קפה איכותית תסייע לכם למצות עושר הטעמים של הקפה וליהנות מהחוזק המרוכז שלו. - נסו זני קפה שונים: מכונות קפה מאפשרות לנו להתנסות בטעמים שונים ומגוונים.
תוכלו לבחור בכל פעם פולים מסוג אחר או ממקום אחר בעולם, וכך לאתגר את בלוטות הטעם שלכם וליהנות מההבדלים הדקים שבין זני הקפה השונים. - התאימו את ההגשה לאורחים: אומנם את האמריקנו יש לשתות "נקי" וללא תוספות, ובכל זאת, אם אתם מארחים לקוחות או עמיתים לעבודה, כדאי להציע להם אפשרויות הגשה לפי טעמם.
תוכלו לצרף למשל קוביות קרח בימים חמים, או להציע מנה כפולה של אספרסו בצד, למי שאוהב את הקפה שלו חזק במיוחד.