מגזין הפתרונות של יזמקו

מתכון לאייס קפה – לקירור ימי הקיץ החמים

הקיץ בעיצומו, הטמפרטורות עולות ואתם חייבים משהו מרענן – ועכשיו! כשהשרב מאיים להכריע את מדינתנו הקטנה, אין כמו כוס של משקה צונן כדי להרגיע את הגוף והנשמה ולהפוך את היום הקיצי לנסבל יותר. ואיזה משקה מושלם יותר מאשר כוס אייס קפה קפואה ומרווה? למעשה, זהו השילוב המושלם ליום חמסין – גם מנת קפאין מעוררת, גם קרח מקרר וגם שילוב נהדר בין מתוק למר – מה צריך יותר מזה? אם אתם משוטטים במטבח ולא ממש מבינים איך מגשימים את החלום הקריר הזה, אנחנו כאן כדי לעזור לכם! קבלו שלושה מתכונים דומים אבל שונים לאייס קפה, שמתאימים לכל אירוע – להכנה מהירה ביום חם, לאירוח חברים או סתם אם בא לכם להשקיע במיוחד. מוכנים לצאת לדרך? קדימה, הסתערו על המטבח!

גרסה ראשונה: מהיר וקר

לוקחים כוס גדולה וארוכה ומוסיפים לה כפית שטוחה של נס קפה, חצי כפית שוקולית וכמות סוכר לפי הטעם. ממיסים את התערובת עם מעט מים חמים וממלאים את הכוס בקרח עד למחצית גובה הכוס. את הכמות הנותרת ממלאים בחלב קר, ונהנים מאייס קפה מהיר, טעים ומקרר!

גרסה שנייה: למארחים

הכמות המפורטת כאן מיועדת לשתי כוסות, כך שתוכלו להכפיל בהתאם לכמות האורחים שיש לכם. אין צורך להשתמש ב מכונת קפה, אך השלב הראשון מצריך בלנדר. שמים בבלנדר קרח בכמות של כוס וחצי – ועוד לא מערבלים. בכוס נוספת שמים שתי כפיות של נס קפה, כפית וחצי של שוקולית וכמות סוכר לפי הטעם, מוסיפים מעט מים חמים ושופכים את התערובת אל הבלנדר, בו מחכים לנו בסבלנות קוביות הקרח. מוסיפים אל הבלנדר חלב, בגובה שבו קוביות הקרח העליונות יציצו החוצה ומערבלים וטוחנים בפולסים קצרים. שימו לב שלא לטחון לזמן ממושך, אלא רק עד שנוצר מרקם חלק.

גרסה שלישית: למשקיענים

זוהי הגרסה למשקיענים שלא פוחדים לשלוף את הבלנדר ומבינים ששווה להשקיע גם בשביל כוס אחת בלבד. אחרי הכל, הקיץ כאן וזה לא הזמן לבחול באמצעים! שלבי ההכנה די דומים למתכונים הקודמים. בכוס אחת שמים כמות של כפית וחצי נס קפה ושתיים וחצי כפיות סוכר (או לפי הטעם. חשוב לזכור שכשמשתמשים בקרח, המשקה הופך להיות מר יותר ולכן כדאי להוסיף סוכר גם אם לרוב אתם שותים את הקפה שלכם בלעדיו). מוסיפים מעט מים רותחים, מערבבים היטב כדי למנוע היווצרות גושים ומוסיפים חצי כוס חלב. לוקחים כוס נוספת וממלאים בה קרח בנפח של כוס וחצי. מערבבים את שתי התערובות – הקרח והחומרים היבשים (קפה וסוכר) ומכניסים לבלנדר. נותנים לתערובת להסתובב בפולסים קצרים ועוצרים מדי פעם. לאחר מספר דקות, הקרח מתחבר עם הלהבים והתוצאה המסחררת: אייס קפה קר ונהדר.

לשדרוג: הוסיפו קשית וכדור גלידה. זגגו עם סירופ שוקולד או מייפל – ויש לכם משקה מושלם.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש לכם שאלות? השאירו פרטים ונחזור אליכם עם תשובה