מהו צמח הקפה? ההיסטוריה והמסע מהצמח לכוס הקפה שלכם
קפה הוא עולם וכל מי שחובב קפה יודע שכדי להעריך את הקפה, הארומה, הטעם והאווירה צריך להכיר לעומק גם את ההיסטוריה ולהבין מאיפה הכל התחיל.
גם אם אינכם חובבי קפה, אחרי שתקראו כאן ללא ספק תרגישו לפחות מספיק מסוקרנים כדי לטעום ולהבין מדוע מדובר בעולם כל כך מגוון, ייחודי, שיש לו אפילו מועדוני חברים אקסקלוסיביים ברחבי העולם.
אם הגעתם לכאן אתם לבטח סקרנים לדעת מהו צמח הקפה ולנו יש את כל התשובות עבורכם.
מהו צמח הקפה – מרגע הצמיחה ועד למוצר הנחשק
המסע אל ספל הקפה מתחיל בגרעין קטן כאשר לרוב הגרעין מונבט במשתילי גידול ולאחר מכן מועבר אל האדמה. עצי הקפה שייכים לסוג 'קפה' וצומחים טוב יותר באזורים טרופיים המאופיינים בחום, לחות גבוהה, משקעים סדירים וקרקע עשירה.
לאחר מספר שנים העץ מניב פירות קטנים ואדומים בצורת דובדבנים. בתוך כל דובדבן מסתתרים שני זרעים המוכרים לנו כפולי קפה ירוקים. בין אם אתם תוהים אם קפה בריא או לא יש על כך לא מעט מחקרים. אך ברגע שתבינו מהיכן הוא מגיע לעולם יהיה לכם יותר קל לבחור ולהחליט איך אתם אוהבים את הקפה שלכם, כמובן, בטעימה הראשונה שתגרום לכם להתאהב.
מקורו של עץ הקפה הוא באזור אתיופיה ומשם הוא התפשט לאזורים שונים ברחבי העולם. התשובה הטובה ביותר לשאלה מהו צמח הקפה נמצאת במטעי הקפה. מטעי קפה נמצאים כיום באפריקה, אסיה, דרום אמריקה ומרכז אמריקה ואף בחלקים מאוקיאניה.
כל אזור גידול מניב קפה בעל מאפיינים ייחודיים המושפעים מהאקלים המקומי, סוג הקרקע, גובה האזור, משקעים ושיטות הטיפול בעץ. שילוב גורמים אלו יוצר תנאי סביבה ייחודיים לגידול החקלאי ממש בדומה לעולם היין.
איך פרי הקפה הופך לפולי קפה?
התהליך הקסום בו פולי הקפה נולדים הוא ללא ספק אחד הרגעים המרגשים ביותר לאוהבי הקפה. לאחר שהדובדבנים מבשילים ונקטפים מתחיל תהליך עיבוד הפולים שהינו שלב קריטי המשפיע באופן משמעותי על הטעם הסופי של הקפה.
על מנת להבין מהו צמח הקפה חשוב להכיר את שלוש שיטות העיבוד העיקריות.
שיטת העיבוד היבש משאירה את הדובדבנים בשלמותם ומייבשת אותם בשמש על מיטות מורמות או משטחי בטון. תהליך זה אורך מספר שבועות ודורש הפיכה תכופה של הדובדבנים כדי למנוע היווצרות עובש.
לאחר הייבוש קליפת הדובדבן מוסרת ונותרים פולי קפה טריים שרק נולדו. קפה שעבר עיבוד יבש מאופיין בטעמים פירותיים ומתוקים ובגוף מלא.
שיטת העיבוד הרטוב כוללת הסרת קליפת הדובדבן מיד לאחר הקטיף ותסיסה של הפולים במים להסרת שכבת הציפה הדביקה.
לאחר התסיסה הפולים נשטפים ומיובשים בשמש או במייבשים מכניים. קפה שעבר עיבוד רטוב מצטיין בחומציות גבוהה ובטעמים נקיים ומורכבים.
שיטת העיבוד החצי רטוב משלבת את שתי השיטות הקודמות. קליפת הדובדבן מוסרת אך חלק משכבת הציפה נותרת על הפולים.
הפולים מיובשים בשמש והסוכרים בשכבת הציפה מתקרמלים ומעניקים לקפה טעמים מתוקים ופירותיים. כל מי שמבקש לדעת מהו צמח הקפה חייב להכיר את התהליך המושלם הזה.
הטעמים המגוונים של הקפה, מאיפה הם מגיעים?
קליית פולי הקפה היא שלב רגיש מאד בפיתוח הטעמים והארומה הייחודית של הקפה. קולי הקפה משתמשים במכונות קלייה מיוחדות וקובעים את רמת הקלייה בהתאם לסוג הקפה ולטעמים הרצויים.
רמות קלייה שונות מציעות טעמים שונים מקלייה בהירה ועד לקלייה כהה. כעת כאשר אתם מזמינים מכונת קפה אוטומטית לעסק אתם כבר יודעים איזה תהליך רגיש וקסום עוברים פולי הקפה שלכם.
שתיית קפה היא חוויה מיוחדת המשלבת טעמים, ארומה ומרקמים שונים בטעמי הקפה. כעת כאשר אתם יודעים מהו צמח הקפה ובפעם הבאה שתלגמו קפה, זכרו את המסע הארוך שעבר ואת כל האנשים שעבדו קשה כדי שתוכלו ליהנות מהמשקה האהוב.
יזמקו היא חברה המובילה בתחומה כבר למעלה מ-45 שנה ומציעה לכם את הטוב ביותר עבור המשרד שלכם החל ממכונות קפה מתקדמות עם טחינת פולי קפה וחלב מוקצף, דרך ברי סודה משוכללים, מדפסות לייזר ומכונות צילום מבית KYOCERA, ועד שרתים ומחשבים מהיצרנים המובילים בעולם.
יזמקו קפה מתחייבת למוצרים איכותיים ולשירות מקצועי ואמין לאורך זמן, כדי לאפשר לכם ולעובדים שלכם שגרה עסקית טובה ופוריה. צרו קשר כבר כעת.
מהו צמח הקפה – שאלות נפוצות
מה ההבדל העיקרי בין זני הקפה ערביקה ורובוסטה, וכיצד הוא משפיע על טעם הקפה?
כדי להבין מהו צמח הקפה כדאי להכיר את הזנים הזני הערביקה והרובוסטה הם שני הזנים העיקריים של פולי קפה, ולכל אחד מהם מאפיינים ייחודיים המשפיעים על הטעם הסופי של הקפה.
זן הערביקה נחשב לזן איכותי יותר, ופולי הקפה שלו מאופיינים בטעמים מורכבים ועשירים, חומציות גבוהה וארומה פרחונית או פירותית. זן הרובוסטה, לעומת זאת, מאופיין בטעמים מרים וחזקים יותר, חומציות נמוכה ותכולת קפאין גבוהה יותר.
האם אפשר לשכור מכונות קפה למשרדים קטנים וגדולים?
כיום אפשר לשכור מכונות קפה למגוון בתי העסק בין אם קטנים ובין אם גדולים כי ישנו מגוון של מכונות קפה להשכרה המאפשר לבחור את הקפה הטוב ביותר עבורכם ועבור העובדים שלכם. כאשר אתם שוכרים מכונת קפה תנו לאנשי המקצוע לסייע לכם לבחור את המכונה המתאימה לכם.