פרנץ' ונילה – איך מכינים?

וניל – הטעם שאולי הכי מזוהה עם הילדות שלנו, וכמובן – עם ימי החורף הקרירים.

אז נכון, תמיד אפשר להמתיק את הקפה שלנו בעזרת כפית סוכר או שתיים,

אבל למשקה פרנץ' ונילה מתקתק וריחני אין תחליף אמיתי.

אז איך תכינו בקלות את משקה הפרנץ' ונילה ומהי הגרסה המשודרגת שבזכותה תוכלו ליהנות גם מפרנץ' ונילה קר ביום חם?

מייד נחשוף את הסודות המקצועיים.

רכיבים

לפני שמתחילים, כדאי לוודא שיש לכם בבית את כל המרכיבים הדרושים להכנת פרנץ' ונילה כהלכתו.

לשם כך הכינו את המצרכים הבאים:

  • מנת קפה טרייה, רצוי כזו שחלטתם הרגע בעזרת מכונת קפה מקצועית.
  • כוס חלב: תוכלו לבחור בכל סוג חלב שתרצו, אך אם אתם רוצים להדגיש את טעם הווניל, ניתן לבחור במשקה חלב בטעם וניל או במשקאות סויה או שקדים בטעם עדין של וניל.
  • תמצית וניל או סירופ וניל לפי הטעם שלכם.
  • סוכר לפי הטעם.
  • תוספת אפשרית לסיום – קינמון או גרידת שוקולד

פרנץ' ונילה

אופן ההכנה – פרנץ' ונילה

יש הרבה דרכים להכין משקה פרנץ' ונילה, אך כרגע נתמקד בדרך הטובה והמסורתית:

  • מזגו את כוס החלב לסיר קטן והוסיפו את תמצית הווניל.
  • חממו את החלב על אש בינונית עד שהוא מתחיל לרתוח.
  • הסירו את החלב מהאש והוסיפו סוכר לפי הטעם (אפשר גם בלי).
  • אם תרצו, תוכלו להפוך את מרקם החלב לאוורירי יותר בעזרת מיקסר ידני.
  • מזגו את החלב על מנת אספרסו משובחת שהכנתם זה עתה.
  • אם אתם אוהבים קינמון, ניתן לפזר מעט מעל החלב או להוסיף גרידת שוקולד מריר במקום זאת.

המתכון הזה יאפשר לכם להכין כוס אחת של משקה פרנץ' ונילה, אך אם תרצו,

תוכלו כמובן "לשחק" עם הכמויות השונות ולהכין קנקן משקה שיספיק לכמה אנשים.

משקיעים ונהנים

את טעם הווניל ניתן להשיג בקלות יחסית באמצעות הוספה של תמצית,

אך מלבד הגרסה הסטנדרטית לפרנץ' ונילה, תוכלו להכין בבית חלב וניל עשיר ומתוק.

רק כמה צעדים פשוטים ותהיה לכם בבית תוספת מוכנה שתמתיק את כוס הקפה שלכם מתי שרק תרצו.

לצורך ההכנה תצטרכו את הפריטים הבאים:

  • חצי ליטר חלב
  • כוס חלב מרוכז
  • מקל וניל
  • כפית של תמצית וניל

איך מכינים?

  • מוזגים את החלב לסיר קטן, ומוסיפים לו את החלב המרוכז.
  • מוסיפים מקל וניל, ומקפידים לצרף גם את הזרעים שלו.
  • מבשלים על אש בינונית, וכאשר התערובת מתחילה לרתוח, מוסיפים כפית של תמצית וניל.
  • לסיום, מסננים את התערובת כדי לוודא שלא נשארו חלקים ממקל הווניל.

כעת הגיע הזמן להתענג על המשקה שהכנתם.

את חלב הווניל תוכלו להוסיף למנת אספרסו שחלטתם בעזרת מכונת קפה,

אך אפשר גם לקרר את התערובת ולשמור אותה בבקבוק זכוכית או במכל מתאים אחר.

אם תרצו, תוכלו להשתמש בחלב הקר גם להכנת משקה פרנץ' ונילה מרענן וקריר בימים החמים.

מחפשים מכונת קפה מקצועית? פנו אל יזמקו משקאות ואנחנו נדאג לכם.

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *