מה זה קפה מגורען?

את הקפה הראשון של הבוקר אנחנו בדרך כלל שותים בבית.

בשעה מוקדמת זו, אנחנו בעיקר זקוקים למשקה חם ומעורר ולא תמיד נרצה להשקיע זמן ומאמצים בחליטת הקפה.

לכן, רבים מאתנו מתחילים את היום עם כוס קפה נמס ומהיר,

או עם קפה מגורען, שגם ההכנה שלו היא קצרה מאוד.

אז מהו אותו קפה מגורען והאם יש דרך מהירה אחרת ליהנות מקפה איכותי?

כל הפרטים במאמר הבא.

קפה נמס וקפה מגורען – מה ההבדל ביניהם?

חושבים שקפה נמס נקרא בשם זה משום שהוא מתמוסס במהירות במים החמים? לא בדיוק.

הצירוף "נס קפה" מקורו ככל הנראה בשם המותג המקורי – Nescafé.

חברה זו השיקה את המשקה שלה בשנות השלושים של המאה ה-20,

אך למעשה הקפה הנמס הומצא כבר בסוף המאה ה-19.

הקפה הנמס זכה להצלחה רבה בזכות שני יתרונות מרכזיים –

הוא קל להכנה וחיי המדף שלו ארוכים יחסית.

עם זאת, אין ספק כי טעמו שונה מאוד מטעמו של קפה טחון אמיתי,

ולכן במשך השנים יצרנים רבים ניסו לפתח קפה נמס איכותי יותר בעל טעמים מורכבים יותר.

מתוך ניסיונות אלו נולד הקפה המגורען. ההבדל העיקרי בינו לבין קפה נמס הוא בתהליך הייצור;

בשני המקרים הפולים נקלים ואז נטחנים, אלא בניגוד לקפה הנמס הרגיל,

קפה מגורען מיובש בטמפרטורות נמוכות הרבה יותר,

וכך טעם הקפה נשמר יותר טוב ומורגש הרבה יותר בעת ההכנה.

מגורען או טחון?

אחרי שהבנו מהו קפה מגורען,

נותר לשאול האם הוא באמת יכול להחליף את הקפה הטחון הטרי שניתן להכין באמצעות מכונת קפה.

כמובן שהתשובה לשאלה זו תלויה בטעמו של כל אחד, אך אין ספק כי לקפה הטחון שני יתרונות מרכזיים:

  • טעם עשיר:
    בבוקר אנחנו אולי מסתפקים בקפה מהיר וסטנדרטי,
    אך אחרי שמגיעים למשרד ושותים קפה טחון אמיתי שנחלט בעזרת מכונת קפה לעסק, מיד נרגיש בהבדל.
    קפה מפולים טריים או מקפסולות של קפה איכותי יהיה בעל טעם מלא יותר ועשיר יותר.
    לכן, אם אנחנו מארחים לקוחות במשרד ואם חשוב לנו לספק לעובדים סביבת עבודה נעימה,
    נדאג לצייד את המטבחון במכונת קפה ממותג טוב.
  • שליטה בעוצמת החוזק:
    כאשר אנחנו מכינים קפה נמס יש לנו אפשרות מוגבלת לשלוט בדרגת החוזק של המשקה.
    נוכל להוסיף יותר אבקה או פחות ו"לשחק" עם כמות החלב,
    אך בסופו של דבר דרגת החוזק של הקפה לא תשתנה באופן ניכר.
    לעומת זאת, מכונת קפה מעניקה לנו אפשרות להשתמש בסוגי קפה מגוונים בדרגות חוזק שונות או לבחור את מספר מנות הקפה ליצירת משקה חזק יותר או עדין יותר לפי רצוננו.

הדרך הטובה והקלה ביותר לקפה איכותי

אין מחלוקת על כך שקפה איכותי ממכונה מקצועית הוא טעים יותר ומעורר יותר.

אלא שרבים מאתנו נרתעים ממכונות קפה וחוששים כי השימוש קשה וכי התחזוקה מייגעת.

עם זאת, כיום ישנן מכונות נגישות מאוד וקלות לתפעול המאפשרות חוויית שימוש מעולה.

לרוב ישנם שני סוגים של מכונות:

מכונת קפסולות:

למכונה זו שלוש יתרונות מרכזיים:

  • קומפקטית: מכונה זו קטנה יחסית ותשתלב היטב בכל מטבחון.
  • קלות השימוש: מכונות הקפסולה חולטות קפה משובח בלחיצת כפתור אחת.
  • קפה מעולה במגוון טעמים: בכל שימוש ניתן לבחור בקפסולה אחרת וכך ליהנות ממגוון טעמים.

מכונת קפה טחון:

מכונת קפה מסוג זה כוללת בדרך כלל מטחנה לפולים ולכן יש לה חוזקות עיקריות:

  • טריות: המכונה מאפשרת לטחון פולים "על המקום" ומפיקה קפה טרי בארומה ממכרת.
  • אפשרות לערבב טעמים: במטחנת הקפה ניתן לשלב פולים מסוגים שונים וכך ליצור טעמים ייחודיים.
  • תחזוקה קלה: המכונות החדשות הן ידידותיות למשתמש וניתנות לניקוי קל ולתחזוקה פשוטה.

לסיכום, קפה מגורען אולי טוב קצת יותר מקפה נמס, אך כדי ליהנות מקפה טעים ואיכותי במשרד, עדיף לשלב במטבחון מכונת קפה לעסק.

קפה מפולים טריים או קפסולות בטעמים עשירים ומגוונים יאפשרו לכם להכין קפה מעורר ומשובח בקלות.

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *