כל מה שצריך לדעת על קפה טורקי

מקורו של הקפה הוא ככל הנראה מיבשת אפריקה, אבל אחד מסוגי הקפה המפורסמים ביותר מגיע דווקא מטורקיה.

את הקפה הטורקי מכינים כחלק מטקס אירוח מסורתי, הכולל כמה שלבים ברורים – בישול הקפה, שתייתו על ידי האורח וקריאת עתידות במשקעי הקפה.

בארץ לעומת זאת, אנחנו מוותרים על הטקסיות ונוהגים בעיקר לשתות קפה טורקי כאשר אנחנו זקוקים לזריקת אנרגיה.

אז מה אנחנו יודעים על הקפה הטורקי? כל הפרטים מייד.

הכנה מסורתית של קפה טורקי

הקפה הגיע לטורקיה בסביבות המאה ה-16, וכמו שקרה במדינות רבות, גם טורקיה מצאה לעצמה דרך משלה לחלוט ולשתות את הקפה הזה.

הטורקים מקפידים לא רק על שלב הכנת הקפה, אלא גם על שלב קליית הקפה – קפה טורקי מסורתי מכינים מפולים בהירים יחסית, שנקלו רק עד לשלב הפיצוץ הראשון.

בהמשך, כאשר טוחנים את הפולים, עשויים להוסיף להם גם תבלינים כגון הל על מנת להעשיר את טעמו של הקפה.

לאחר הטחינה מבשלים את הקפה בקנקן ג'זווה העשוי מפליז או מנחושת, ומגישים אותו לאורח בכוסות חרסינה.

כידוע, הקפה הטורקי אינו מסונן, ולכן כל כוס קפה מעוטרת בקצף קפה המעיד על טיבו של הקפה.

מכיוון שהקפה הטורקי הפך לסמלה הלאומי של המדינה, גם היום ניתן למצוא בשווקי טורקיה בתי קפה המגישים קפה טורקי לצד תה מתוק, כאשר לעיתים אף ניתן לצפות בכל שלבי ההכנה של משקה זה.

יתרונות הקפה הטורקי

כל מי שאוהב את הקפה הטורקי כבר התמכר לטעמו הייחודי, אך כדאי לדעת ששתיית הקפה הטורקי אינה רק מהנה, אלא גם מועילה:

  • משקה מעורר: הקפה הטורקי נחשב למשקה חזק יחסית, ולכן רבים שותים אותו בשעות הבוקר או אחרי ארוחת הצהריים. הקפאין שבקפה מחזיר לנו את כוחנו ונותן לנו את המרץ הנחוץ לנו להתמודד עם היום החדש או עם מטלות יום העבודה.
  • לפני ספורט: קפאין ידוע כאחד החומרים המספקים לנו אנרגיה לפני אימון ספורטיבי. הוא מעלה את הדופק וממריץ אותנו וכך מאפשר לנו להגיע להישגים טובים יותר בעת האימון.
  • זירוז חילוף החומרים בגוף: אחת התכונות המפורסמות ביותר של הקפה היא זירוז קצב חילוף החומרים בגוף. בשל כך הפך הקפה הפך לחלק משמעותי מהתפריט התזונתי של אנשים רבים המקפידים לשמור על משקל גופם.

האם אפשר לשתות קפה טורקי במקום העבודה?

רבים אוהבים את טעמו העשיר של הקפה הטורקי, אך נוהגים לשתות אותו בעיקר בבית.

מטבע הדברים, לא פשוט להכין את הקפה הזה בשיטה המסורתית במקום העבודה, שכן יש צורך בכיריים ובקנקן מתאים.

עם זאת, כיום קיימת מכונת קפה לעסק המאפשרת לנו לשחזר את טעמו האהוב של הקפה הטורקי גם במשרד.

באמצעות מכונת קפה למשרד, בין אם מדובר במכונת פולים ובין אם מדובר במכונת קפסולות, ניתן לחלוט קפה בטעמים רבים ומגוונים, ואפשר להשתמש בקפסולות או בפולים שמקורם במקומות שונים מרחבי העולם.

כך תוכלו ליהנות מטעם הקפה הטורקי גם במשרד, ויש בונוס – אפשר לשתות אותו גם מסונן בלי גרגרי קפה!

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *