אחת ולתמיד- מה ההבדל בין קפוצ'ינו ללאטה?

תמיד רציתם לדעת מה ההבדל בין קפוצ'ינו ללאטה?

על אף שהם דומים מאוד ויש קשר הדוק בן שני המשקאות המהבילים הללו,

עדיין קיים הבדל בין קפוצ'ינו וקפה Latte.

המומחים לקפה ידעו להצביע בקלות על ההבדל בין המשקאות, אך רוב הישראלים שנשאלים על ידי המלצר האיטלקי "קפוצ'ינו או קפה לאטה?"

עשויים לתהות לגבי השוני בין שני המשקאות האלה.

אז מה ההבדל בין קפוצ'ינו ללאטה?

במאמר לפניכם נבהיר אודות המושג של כל אחד מהמשקאות ונחשוף אחת ולתמיד את ההבדל בין שני המשקאות הפופולאריים. 

קפוצ'ינו מול קפה לאטה

קפוצ'ינו וקפה Latte שונים בעיקר בפרופורציות של האספרסו ובקצף החלב שקיים בכל משקה.

לקפוצ'ינו יש פחות חלב וקצף בהשוואה ללאטה.

קפוצ'ינו גם ידועה באבקת השוקולד שפזורה על השכבה העליונה ואילו בקפה לאטה אין תכונה זו.

בנושא הטעם דווקא יש דמיון גדול. ישנו הבדל קליל בקפוצ'ינו שהוא קצת יותר מתוק בטעמו, בשל אבקת השוקולד שפזורה מעל.

ההבדל יהיה ניכר גם בשל המרקם ופחות בשל הטעם.

בקפוצ'ינו יש יותר קצף ומצד שני, בקפה לאטה יש קצף צפוף שזולג מהר לתוך בליל מי הקפה.

  • איך עושים קפוצ'ינו?

רכיבים: אספרסו, חלב מאודה, קצף חלב, אבקת שוקולד.

אופן הכנה:

  1. מכניסים מנה אחת של אספרסו לכוס.
  2. יוצקים חלב מאודה לתוך הספל ושופכים 2-3 ס"מ של קצף חלב לתוך הכוס.
  3. מפזרים אבקת שוקולד מעל.

  • איך עושים לאטה?

רכיבים: אספרסו, חלב מאודה, קצף חלב.

אופן הכנה:

מכניסים מנה אחת של אספרסו לתוך כוס.

יוצקים חלב מאודה לתוך הספל ושופכים ס"מ אחד של קצף חלב לתוך הספל.

באילו כוסות מגישים את שני סוגי הקפה?

ברוב המקומות בעולם מגישים לאטה וקפוצ'ינו בספלים קרמיים במקומות כמו באוסטרליה וניו זילנד, נוהגים להגיש את הקפה לאטה בכוס זכוכית.

האם תמיד יש אבקת שוקולד בקפוצ'ינו? ומה כדאי להזמין?

גם זו תופעה שמשתנה ממקום למקום. לדוגמא באיטליה, לא מגישים קפוצ'ינו עם אבקת שוקולד,

אבל באוסטרליה או באנגליה הקפוצ'ינו מוגש עם קורטוב של אבקת שוקולד מעל הקצף.

בהקשר של מה צריך להזמין, זה בעיקר תלוי באהדה לשוקולד בקפה שלכם ובעדיפות לכמות הקצף.

אז אם אתם מעדיפים את הקפה עם הרבה קצף ושוקולד, קפוצ'ינו תהייה הבחירה הנכונה בשבילך.

אבל אם אתם מעדיפים את הקפה בהיעדר שוקולד ועם מעט קצף, אזי לאטה הוא הקפה המושלם עבורכם.

מכונת קפה למשרד שלכם

נסכם שאם התלבטתם בסגנונות הקפה שתוכלו להכין,

בהתאם לבחירה של מכונת קפה לעסק, כעת כל החששות יכולים להתפוגג להם,

משום שהכל תלוי בעשייה שלכם. מכונת קפה למשרד תספק לכם את האספרסו המשובח ואת האופציה להקציף את החלב כרצונכם.

הכל שאלה של מינון בכמויות ובעדיפויות אבל זה לא מפחית מהמהות והאיכות של כל אחד מהם – שניהם טובים בדרך שלהם.

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *