איך להכין קפוצ'ינו מושלם של בית קפה במשרד או בבית

קפוצ'ינו או "קפה הפוך", הוא משקה פופולארי מאוד בבתי קפה, מזה שנים רבות.

רבים מחובבי הקפה מעוניינים לחקות תוצר זה אצלם בבית. כיצד עושים זאת?  

אז איך להכין קפוצ’ינו אמיתי? פשוט ומורכב

כעקרון, המתכון לקפוצ'ינו הוא עניין פשוט מאוד:

קצת אספרסו, קצת חלב חם וקצת קצף (למעשה, חלב מוקצף).

זה הכול!

אבל לעשות את כל אלה היטב, ממש "כמו בבית הקפה", זה כבר סיפור אחר. 

הכנת קפוצ'ינו עם מכונת קפה אוטומטית ומשוכללת, עשויה להיות כמובן פשוטה יותר.

מצד שני, גם היא בהחלט אמנות בפני עצמה, בה הניסיון משחק תפקיד חשוב.

מה בפועל כרוך בכך, תלוי בין השאר במכונה עצמה.

האם היא אוטומטית? חצי אוטומטית? ידנית?

האם היא כוללת מקציף חלב או לא? ועוד. 

איך להכין קפוצ'ינו

איך להכין קפוצ'ינו – השלבים העיקריים 

זה הוא מתווה כללי של אופן הכנת הקפוצ'ינו: 

הוספת אספרסו – הכנת אספרסו, היא כעקרון תהליך של דחיסת קיטור דרך פולי קפה טחונים.

במכונות הקפה, הדבר מתבטא בתהליך מוכר של מילוי המסננת בקפה,

הידוק, מיקום בעזרת ידית וכן הלאה.

לבסוף נקבל את האספרסו, עבור השליש התחתון של כוס הקפוצ'ינו. 

הוספת חלב חם – עוד שליש כוס, שממלאים עם חלב חם. 

הוספת חלב מוקצף – מכינים את החלב המוקצף,

בעזרת החדרת קיטור ממכונת הקפה לתוך חלב קר או בעזרת מכשיר ייעודי נפרד.

מוסיפים ממנו את השליש העליון לכוס הקפוצ'ינו.

כמות הקצף למעשה משתנה ועשויה להיות פעמים רבות קטנה יותר.

הכול על פי "מתכוני קפוצ'ינו" שונים והעדפות אישיות. 

תוספות ככל שרוצים – סוכר? קינמון? שוקולד? קקאו? הוסיפו לפי טעמכם האישי.  

טיפים למתקדמים 

רוצים עוד? יש אינספור טיפים, לשיפור איכות הקפוצ'ינו שאתם מכינים. 

שליטה בציוד – בהכנת קפוצ'ינו עם מכונות קפה,

צריך כמובן להכיר היטב את המכונה עצמה ואת אופן התפעול שלה. 

זהירות מחימום יתר – בהקצפת החלב אל תעברו טמפרטורה של 75 מעלות, בכדי שלא לפגוע בטעם. 

קפה טרי – טריות הקפה משפיעה מאוד על הטעם המתקבל. 

דחיסת הקפה – להכנת האספרסו במכונה, יש לדחוס קודם את הקפה.

שלב זה עשוי להראות שולי, אבל הוא למעשה חשוב מאוד.

התרשלות בכך, תגרום לקיטור לעבור דרך חללים בקפה והתוצאה תהיה אספרסו באיכות נמוכה.

הקפדה על דחיסה טובה, תביא למעבר הקיטור באופן יסודי ואחיד דרך הקפה, עם תוצאות נהדרות. 

ציורים בקפה – רוצים לעשות גם אתם, את האיורים המרשימים שעושים בבתי קפה על הקצף?

"Latte Art" (כפי שזה מכונה) הוא עולם מיוחד בפני עצמו,

שבו יש אפילו תחרויות ואמנים מומחים.

אפשר להתחיל "בקטן", בכך שמציירים על הקצף בעזרת קיסם, דברים פשוטים כמו לבבות. 

מניעת טעמי לוואי – מכונת קפה צוברת בצינורות שלה שאריות של קפה ישן.

הדבר משפיע לרעה על טעם הקפוצ'ינו שמופק.

הפתרון פשוט – ניקוי המכונה.

רצוי גם לבצע אתחול שלה לעתים קרובות.

מחפשים מכונת קפה לעסק? צרו קשר עם יזמקו קפה ומשקאות בר עכשיו לקבלת המכונה המושלמת עבורכם.

תגובות
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *